לתיאום פגישה: 054-4337150 


© Moveat- כל הזכויות שמורות | לירון אסייג- 0544337150
moveat.liron@gmail.com
* המידע באתר זה אינו מהווה תחליף להתיעצות אישית עם איש מקצוע, אין להסתמך על המידע כמקור מידע יחיד ואין לעשות בו שימוש ללא התייעצות מקצועית.
טפיוקה ללא סוכר

​מרכיבים:

1/2 כוס פניני טפיוקה
2 כפות ממתיק "כמו סוכר"
2 כוסות מים
חצי פחית קרם קוקוס ( לשים לב שזה קרם ולא מי קוקוס)
מבחר פירות יבשים



הוראות הכנה:

מכינים סיר בינוני ומרתיחים בו את 2 כוסות המים ו-2 כפות "כמו סוכר".

המתיקות עדינה ונעימה. מי שכמובן רוצה קינוח מתוק יותר, מוזמן להוסיף עוד תחליף לפי הטעם.

לגרגירי הטפיוקה יש נטייה להדבק אחד לשני, לכן עדיף לשטוף אותם מעט תחת מים זורמים לפני הבישול.

לאחר השטיפה, מעבירים את פניני הטפיוקה לסיר עם המים הרותחים ומנמיכים את האש למינימום.

מבשלים על אש נמוכה מאוד כ-10-15 דקות ומערבבים מידי פעם עד שהגרגירים נהיים שקופים ורכים אך עדיין שומרים על צורה ומרקם נגיס. 

כאשר הגרגירים מתחילים להתרכך, מוסיפים את חצי פחית קרם הקוקוס ומביאים חזרה לרתיחה.

בזמן שהטפיוקה מצטננת מעט , חותכים את מבחר פירות היבשים לחתיכות קטנות.

מוזגים את הטפיוקה לכוס הגשה קטנה ומפזרים מעל את חתיכות הפירות היבשים 

מצננים את הכוסות לטמפרטורת חדר ומעבירים למקרר לפחות לשעה.

* כדי שהטיופקה לא תהפוך לדייסה כדאי "להשגיח" לאורך כל ההכנה ולערבב לעיתים תכופות