לתיאום פגישה: 054-4337150 


© Moveat- כל הזכויות שמורות | לירון אסייג- 0544337150
moveat.liron@gmail.com
* המידע באתר זה אינו מהווה תחליף להתיעצות אישית עם איש מקצוע, אין להסתמך על המידע כמקור מידע יחיד ואין לעשות בו שימוש ללא התייעצות מקצועית.
עוגת בננות טבעונית

​מרכיבים:

חומרים יבשים:

2 כוסות קמח [ 1 קמח מלא, 1קמח שיפון ]
2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר + 2 כפות סירוב אגבה ( או 4 כפות סילאן ללא תוספת סוכר)
10 טיפות סטיביה 
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
קמצוץ מלח
מעטט תמצית וניל


חומרים רטובים:

3 בננות בינוניות, בשלות מאוד
מעט מיץ לימון
1/2 כוס שמן קוקוס

תוספות: 
אגוזים מסוגים שונים


הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל- 190 מעלות .

מכינים את התבנית עם נייר אפיה.

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה,  

בקערה נוספת, מועכים את הבננות, מוסיפים את השמן ומיץ הלימון לבננות, ומערבבים היטב.

מוסיפים את החומרים הרטובים ואת האגוזים/שקדים לקערה הגדולה עם החומרים היבשים, ומערבבים היטב עד שהחומרים מתאחדים. 

מעבירים את הבלילה לתבנית שהכנו מראש.
אופים במשך 45 דקות. מומלץ לבדוק את ההעוגה עם קיסם. כאשר הכיכר מקבלת גוון זהוב מעל וקיסם יוצא נקי- זה מוכן ! 

כדאי  לחכות לקירור מוחלט של הלחם, בכדי לפרוס אותו